AD(H)D coaching

De AD(H)D ervaringsexpert, voor het beter begrijpen van- en meer begrip voor ADHD en ADD.

De AD(H)D ervaringsexpert is een concept wat ontwikkeld is vanuit levenservaring, kennis en kunde. De workshops, trainingen en coaching zijn gericht op het leren (her)kennen van de kenmerken, het ervaren wat deze kenmerken betekenen in het dagelijkse leven en hoe daarmee om te gaan als kind, ouder, professional en ervaringsdeskundige.

Leren door te doen

Het aanbod staat in het teken van ‘DOEN’. Door oefeningen en interactie ervaar je wat AD(H)D is en hoe het voelt in het dagelijkse leven. Daarnaast maken we gebruik van ieders ervaring om nog beter te worden in het begrijpen van-, werken met- en omgaan met AD(H)D. Veel interactie dus.

Oplossingsgericht

De trainingen, workshops en coaching hebben een oplossingsgericht karakter. Dat wil zeggen dat we niet alleen praten over AD(H)D problematiek maar dat we ons vooral zullen richten op wat wél mogelijk is. Op deze manier is men beter in staat om na te denken over eigen oplossingen voor zaken waar men tegenaan loopt. Zo kunnen de deelnemers en coachees zelf werken aan een plan van aanpak.

Vraag jij jezelf af:

  • Wat AD(H)D is en welke invloed het heeft op het leven?
  • Wat het verschil is tussen mensen met- en zonder de diagnose?
  • Hoe je uitleg kunt geven over AD(H) op een creatieve en beeldende manier?

Aan de hand van ervaringsdeskundigheid, de oefeningen en metaforen krijg jij antwoord op deze belangrijke vragen.

  • Wil je alles leren over een frisse succesvolle aanpak bij AD(H)D?
  • Zoek je naar (opvoed)skills die passen bij jullie specifieke situatie?
  • Kun je een creatieve boost gebruiken in het geven van psycho-educatie?
  • Ben je moe van alle (zelfhulp)boeken en online-programma’s?

Je gaat naar huis met praktische tips en nieuwe kijk op de wereld van het volle hoofd. Het aanbod is voorzien van een grenzeloos enthousiasme en creativiteit. Zo is de weg vrij naar de vele mogelijkheden en oplossingen rondom AD(H)D problematiek.

Workshop ‘Een vleugje AD(H)D’

Een groepsworkshop geschikt voor ouders/verzorgers, professionals en ervaringsdeskundigen met ADHD of ADD (18+)

 

Datum en tijd

Deze workshop duurt ca. 2u. Datums zijn opvraagbaar.

Locatie

Arnemuiden, Oostburg en Terneuzen

2 daagse ervaringstraining ‘Doe de AD(H)D’

Met 10 deelnemers gaan we op zoek naar antwoorden op (jouw) AD(H)D-vragen. Bijzonder geschikt voor ouders/verzorgers, professionals en ervaringsdeskundigen met ADHD of ADD (18+)

Datum en locatie

opvraagbaar

Gezins-workshop Gezinnig AD(H)D

Geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar (groep 8) en hun ouders (voorkeur met beide ouders)

Locatie

Arnemuiden of Oostburg 

Datum en tijd

Deze workshop wordt in goed overleg gepland en duurt 1 á 1,5u rekening houdend met de leeftijd en spanningsboog van jullie zoon of dochter

Gezins-workshop Gezinnig AD(H)D

Geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar (groep 8) en hun ouders (voorkeur met beide ouders)

Locatie

Arnemuiden of Oostburg 

Datum en tijd

Deze workshop wordt in goed overleg gepland en duurt 1 á 1,5u rekening houdend met de leeftijd en spanningsboog van jullie zoon of dochter

Coaching/ReAttach

Coaching betekent maatwerk voor jou, je partner, je kind of het hele gezin. Samen kijken we op welke manier ADHD of ADD een rol speelt in jullie leven. Ook kijken we naar hoe de gewenste situatie eruit ziet. Van daaruit kunnen we de coaching kunnen gaan vormgeven. Dat kunnen gesprekken zijn, oefeningen, creativiteit maar ook wandelen of andere vormen om te werken aan de hulpvraag.

Maatwerk voor professionals

Op zoek naar een frisse, krachtige en interactieve manier om met het team te leren over ADHD en ADD? Dan bespreken we jullie wens zodat er een passende training of workshop kan worden gemaakt.

“Doordat je word meegenomen in het verhaal van een ervaringsdeskundige, ga je anders denken over AD(H)D. Toen ik de oefeningen thuis voor deed aan mijn dochter, gingen haar ogen wijd open; ze herkende zichzelf en was blij dat ik het eindelijk begreep”.
“De manier waarop er met ons gewerkt is heeft was respectvol en duidelijk. Samen met de trainer zochten we naar oplossingen die passend zijn in ons gezin. Als gezin begrijpen we elkaar nu beter waardoor het veel fijner is in huis”.
“Het klinkt misschien gek maar in de training heb ik AD(H)D letterlijk vast mogen houden. Daarbij wordt er ook nadruk gelegd op de fijne kant van ADHD en ADD en wat er allemaal wel mogelijk is. Dat gaf mij veel nieuwe inzichten”.