Schip-aanpak

“De schip-aanpak, dé methode bij echtscheiding en relatieproblemen”.(T.Rodenburg en L. van der Maarel)

Loopt jouw relatie vast? Heb je besloten te gaan scheiden?  Loopt de communicatie met je partner niet meer? Wordt je ondergedompeld in verdriet, boosheid en onbegrip? Drijf je steeds verder weg van de partner waar je ooit je leven voor altijd mee wilde delen?

Je bent terecht gekomen in een heftige storm waarin je het roer dreigt te verliezen en elkaar niet meer kunt zien. Heb je kinderen? je ziet dat ook zij weg dreigen te drijven. Door de heftige storm kan je niet meer naar elkaar luisteren en is er geen verbinding meer.

Er is sprake van verlies, niet alleen van je partner, maar ook van,  je vertrouwen, je financiële zekerheid, je toekomstbeeld, je tijd met de kinderen, je sociale omgeving, ed. Dat alles is rouw.

Aandacht voor rouw én herstel is de kern van de Schip-aanpak.

Met de schip-aanpak leer je om weer naar elkaar te luisteren. Samen gaan jullie op zoek naar een nieuwe verbinding met elkaar. Zodat jullie als partner zo goed mogelijk uit elkaar kunnen om als partners in ouderschap verder te kunnen gaan.

De Schip-aanpak verloopt in 5 fases;

Fase 1: Samenkomen

Fase 2: Conflict-en verliesverheldering

Fase 3: Helpend horen

Fase 4: Intergratie

Fase 5: Partners

Op de website www.schipaanpak.nlvindt je meer informatie over de schip-aanpak van de grondleggers, Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel.