Sociaal psychiatrische begeleiding

Een ouder met  een psychische aandoening heeft vaak een verhoogde kwetsbaarheid. De zorg voor hun kinderen is een van de redenen die tot verhoogde stress en overbelasting kunnen leiden.
Een ouder met borderline, depressie, trauma, ADHD/ADD, of ander psychische problemen wil, zoals elke ouder, het beste voor zijn kind. De symptomen vanuit diverse diagnoses kunnen je functioneren belemmeren en je opvoedings- of ontwikkelingstaken soms in de weg staan.
 

VraagKracht heeft ervaring en kennis over verschillende behandelmogelijkheden. Daarbij staat de kracht en de vraag van de ouder centraal.
 

In het VraagKracht team is ruime ervaring met dialectische gedragstherapie. Dialectische gedragstherapie is een effectief behandelprogramma specifiek voor borderline persoonlijkheidsproblematiek.Binnen de dialectische gedrag therapie oefen je onder andere in  omgaan met wisselende stemming en emoties.
Daarnaast is er veel kennis over ADHD/ ADD coaching, zowel individueel als in groepen. Bij deze  coaching leer je regelmaat aan te brengen in je dagelijks leven en vaardigheden gericht op planning, administratie, financiën, zelfzorg en opvoeding.
 

Tevens  zijn er begeleidingsmogelijkheden  uit de cognitieve gedragstherapie en uit de trauma therapie om in te spelen op verschillende vragen.  
Met vaardigheden uit de cognitieve gedragstherapie leer je te luisteren naar wat je tegen je zelf zegt en leer je jezelf positieve boodschappen te geven.
Daardoor heb je meer controle over je gevoelens en emoties, waardoor het  gemakkelijker kan worden om ander gedrag kiezen.
 

Binnen de trauma therapie staat vooral het “hier en nu” centraal. Door op  moeilijke momenten in het “hier en nu” te kunnen blijven, leer je om te gaan met pijnlijke herinneringen uit het verleden.  Waardoor deze minder invloed hebben op je dagelijkse leven en bezigheden.
VraagKracht biedt begeleiding aan klanten met diverse hulpvragen. Individueel, samen met een partner of  in groepsverband.
Maar ook  intervisie, werkbegeleiding en voorlichting over de omgang met klanten met psychiatrische en of psychosociale problemen.  Ook wordt voorlichting gegeven over verschillende psychiatrische ziektebeelden aan klanten en hulpverleners van andere organisaties.
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke de Groot
Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
en dialectisch gedragstherapeut.

 
Home > Ouders > Sociaal psychiatrische begeleiding
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
Locatie koepel
Kloosterlaan 172, Breda

Brabant zuid oost
Gerardusplein 7, Eindhoven


Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Locatie Koepel
Kloosterlaan 172
​Breda

Gerardusplein 7,
Eindhoven

Verlengde kerkweg 25
2985 AZ Ridderkerk

 
Ouders
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer