Hetty Cornelis

Wie ben ik en wat neem ik mee als als coach/ trainer

Ik ben Hetty Cornelis en sinds augustus 2016 ben ik aangesloten bij Vraagkracht. Als gezinscoach begeleid ik kinderen in nauwe samenwerking met hun ouders. Wanneer de problematiek zich verspreid over meerdere gezinsleden, richt ik mij op het hele gezinssysteem. Ook komt het voor dat ik enkel met ouders werk. Eigenlijk is dit meteen een korte samenvatting voor een gezinsprogramma op maat wat ik kan aanbieden vanuit mijn basisopleiding Oplossingsgerichte Systeem Therapie (Korzybski International) en vanuit het gedachtengoed “Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit (Vraagkracht).

Wat heb ik te bieden, wat kun je van mij verwachten

Ik werk graag in gezinnen met gevoelige (temperamentvolle) kinderen tussen de 6 en 18 jaar zoals bijvoorbeeld kinderen met ADHD, ADD en autisme. Met mijn speelse en creatieve aanpak krijg ik snel toegang tot kinderen zodat we het probleemgedrag kunnen ombuigen tot acceptabel gedrag. Kinderen voelen zich weer prettig waardoor ouders weer grip krijgen op de situatie.

Uit ervaring weet ik dat het coachen van ouders wellicht nog belangrijker is dan het coachen van kinderen. Samen met ouders versterken we de fundering van het gezin. Ik help ouders om weer die krachtige papa en mama te zijn waar je kind onvoorwaardelijk op kan bouwen en waar het op terug kan vallen als het even tegen zit.

Wat nog meer

Sinds 2018 geef ik workshops, trainingen en coaching welke gericht zijn op het leren (her)kennen van de kenmerken van ADHD en ADD en het ervaren wat deze kenmerken betekenen in het dagelijkse leven. Het concept genaamd ‘de AD(H)D’ ervaringsexpert is ontstaan vanuit mijn ervaring als gezinscoach en vanuit mijn eigen AD(H)D diagnose. Het concept richt zich vooral op ‘leren door te doen’ waardoor je een frisse en vernieuwende blik krijgt op dit bijzondere brein.

Vanaf 2019 mag ik mezelf geregistreerd Re-Attach therapeut noemen. ReAttach is een orthopedagogische interventie welke gericht is op het optimaliseren van de ontwikkeling. Het helpt o.a. bij stress- en emotieregulatie of bij faalangst en onzekerheid.

Bij een sessie zorgen we er voor dat je arousal omhoog gaat (gezonde spanning waardoor je hartslag stijgt). Vervolgens trommel ik met mijn vingers op je handen en ik stel ik een aantal vragen. De combinatie van het trommelen en de vragen zorgen ervoor dat jij je optimaal kunt concentreren. Je gaat op zoek naar antwoorden op de gestelde vragen zonder dat je wordt afgeleid. In 3 à 5 sessies help ik je om op eigen kracht weer samenhangend te kunnen denken.

 

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

hetty-cornelis@vraagkracht.nl