Marijke de Groot

Wie ben ik en wat neem ik mee als coach?

Vanaf 2012 ben ik als zelfstandige actief als gezinscoach binnen het collectief VraagKracht.

Vanuit mijn werkervaring als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb ik mij binnen Vraagkracht ontwikkeld als gezinscoach met een breed scala aan kennis om mijn ervaring op psychiatrisch gebied te combineren in het ouderschap. Ik zie het als uitdaging om samen met ouders op zoek te gaan naar hun krachten om die uitvergroten. Daarbij staat de kracht van de vraag van de ouder centraal.  Als zelfstandig gezinscoach heb ik me verder ontwikkeld in het oplossingsgericht werken en het werken met de methodiek geweldloos verzet en nieuwe autoriteit. Het werken vanuit deze methodieken geeft mij plezier en maakt me nieuwsgierig en enthousiast in de samenwerking met de gezinnen. Ik zie hierdoor de sterke krachten van ouders en het kind en het gezinssysteem. Om deze krachten in samenwerking met het gehele systeem weer op te laten bloeien.

Wat heb ik te bieden, wat kan je van mij verwachten?

Ik biedt zowel kortdurende als langdurende gezinsprogramma’s op basis van oplossingsgericht werken, Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet en signalen van Welzijn en Veiligheid. Ik ben flexibel, sta open voor ideeën en werk vanuit het vertrouwen dat ieder mens uniek is en de kracht en oplossing in zich zelf heeft.

Wat nog meer?

Ik ben gecertificeerd als ReAttacht therapeut en Schip therapeut.

Re-Attach is een kortdurende interventie die gericht is op het verbeteren van knelpunten die kunnen optreden bij het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Door Re-Attach ontstaat er weer ruimte om anders tegen bepaalde gebeurtenissen aan te kijken en om weer de mogelijkheden in oplossingen en perspectief te zien. Het geeft rust en kracht. Het helpt o.a bij stress, emotieregulatie problemen, somberheid, faalangst, trauma en een laagzelfwaardering.

De Schip-aanpak herstel model voor verstoorde relaties van de (ex) partners. De behandeling wordt gevolgd door (ex) partners gezamenlijk. De aanpak is in verschillende fases verdeeld en in gemiddeld 15 sessies. Aandacht voor postrelationele rouw en herstel van vertrouwen zijn hierbij kernelementen. Het doel van deze aanpak is de ex-partners nieuwe mogelijkheden te bieden om als partners in gezamenlijk ouderschap verder te kunnen.

Daarnaast werk in samen met enthousiaste collega therapeuten met het groepsprogramma, “kinderen uit de Knel”.

Ik ben BIG en HKZ gecertificeerd.

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

marijke-de-groot@vraagkracht.nl