Peter van Es

Wie ben ik en wat neem ik mee als coach/ trainer

Ik ben Peter van Es en sinds augustus 2015 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer tevens handelend onder de naam Vraagkracht. De afgelopen jaren werk ik als gezinscoach en trainer. Ik begeleid kinderen in samenwerking met de ouders. Graag kijk ik naar het hele systeem waar ouders en kinderen deel van uitmaken en betrek zo nodig dit systeem bij het proces richting oplossingen. In de begeleiding vind ik de eigenkracht erg belangrijk en zal hier veel aandacht aan schenken.

Wat heb ik te bieden, wat kun je van mij verwachten

Ik heb ruime ervaring zo ben ik gestart in 1977 met het werken in een instelling voor mensen met een beperking, na een hele carrière daar ben ik gaan werken voor de SPD later MEEzeeland als onafhankelijk clientondersteuner tegelijkertijd was ik ook werkzaam in de GGZ zorg beschermd wonen. Sinds 2015 ben ik gaan werken als regie voerder voor Porthos Walcheren in dienst van Maatschappelijk werk Walcheren. Vanaf 2020 ben ik voor 32 uur in dienst van Maatschappelijk werk als clientondersteuner.

Het werken in de gezinnen en als trainer geven me veel energie. Belangrijk vind ik dat er een klik is met de klant. En ben dan ook groot voorstander van verantwoorde werk toedeling het geen we bij Vraagkracht ook toepassen met de collega’s. In het werken met gezinnen heb ik veel geduld en ben instaat om out of the Box te kijken. Ik ben eerlijk, transparant en respectvol. Ik werk zowel met gezinnen als met individuele klanten. Doordat ik vaak alleen werken en me zelf scherp wil houden maar ook goed voor mezelf wil zorgen volg ik wekelijks de intervisie met collega’s van Vraagkracht. Voor mij intensief maar o zo leerzaam en erg leuk.

Wat nog meer

Sinds 2013 ben ik gecertificeerd ART trainer. Ik heb deze opleiding gevolgd bij de stichting werken met Goldstein in Eindhoven. Ik heb diverse trainingen gegeven o.a. van uit MEEzeeland aan groepen o.a. in Penitentiaire Inrichting Torentijd maar ook aan individuele klanten.

Ook heb ik de opleiding Kinderen uit de Knel gedaan die me erg aansprak. Het werken met een team van coaches in een strak programma leek me erg leuk. Helaas is het er voor mijn nog niet van gekomen om een heel programma mee te draaien, dit heeft te maken met de tijds investering van dit specifieke programma.

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

peter-van-es@vraagkracht.nl