Rob Paludanus

Wie ben ik en wat neem ik mee als als coach/ trainer:

Mijn naam is Rob Paludanus en sinds 1992 ben ik werkzaam in de (jeugd)hulpverlening. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om cliënten meer bewust te maken van hun eigen kunnen en mogelijkheden. Contextuele alsmede orthopedagogische systeem en gezinsopleidingen en de vele cliënten die ik heb gecoacht, hebben mijn visie over de eigen kracht en wijsheid van de ander steeds weer bevestigd. Toen ik in 2009 in aanraking kwam met het Oplossingsgerichte gedachtegoed, ontwikkeld door Insoo Kim Berg en Steve de Shazer. Dit gaf mij nog meer handvatten om verder aan de slag te gaan met de kracht en wijsheid van de ander. Gaandeweg de jaren ben ik me in het Oplossingsgerichte gedachtegoed meer gaan toeleggen op de visie vanuit BRIEF, waarbij o.a. de gewenste opbrengst voor de ander uitgangspunt is van elke gesprek. Vooral Peter Szabó, Elliott Connie en Chris Ives hebben een grote invloed in hoe mijn kijk op de ander verder vorm krijgt. Ik toets mijn visie en nieuw verworven kennis steeds in de praktijk op hun effectiviteit en zinvolheid en maak hierin gebruik van de kennis en ervaring van o.a. Marieke Wulffraat en Paut Kromkamp, waarmee ik nauw samenwerk en die dezelfde visie en uitgangspunten delen. Dit helpt mij om me bewust te blijven in wat ik doe en hoe dit zinvol en waardevol is voor de ander.

Wat heb ik te bieden, wat kun je van mij verwachten:

Binnen VraagKracht coach ik gezinnen in hoe zij hun gewenste opbrengst kunnen bereiken, coach ik teams in hoe ze met elkaar kunnen werken naar een voor hen gewenste opbrengst in de vorm van intervisies. Daarnaast verzorg ik op maat trainingen rondom het werken met het drie kolommen model, werken rondom veiligheid en welzijn en hoe je als professional via gerichte vraagstelling de ander aan het werk zet om zijn of haar gewenste opbrengst te bereiken. Als we samen aan de slag gaan zal ik samen met jou (of je team) op zoek gaan naar jullie krachten, ideeën, wensen en zullen we samen duidelijk krijgen hoe jouw gewenste opbrengst er concreet uitziet en welke ideeën jij hebt om deze (verder) vorm te geven.

Wat nog meer:

Ik vind het belangrijk om vragen te stellen om zo duidelijk te krijgen wat jouw gewenste opbrengst is en wat voor verschil het voor jou gaat maken als je deze bereikt. Ook wat je daarin al doet en welke ideeën jij hebt om deze gewenste opbrengst dichterbij te brengen zal uitgebreid bevraagd gaan worden. Mijn drijfveer hierin is dat ik het volste vertrouwen heb in jouw wijsheid en het vertrouwen dat jij zelf ideeën en vaardigheden hebt om jouw gewenste opbrengst verder vorm te geven of dichterbij te brengen.

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

rob-paludanus@vraagkracht.nl