Wim Braamse

Sinds 1988 ben ik werkzaam binnen de Zeeuwse jeugdzorg. Twee thema´s hebben in mijn werk steeds centraal gestaan, het welzijn en de veiligheid van kinderen en hun ouders én de overtuiging dat in ieder gezin of familie de oplossingen die mensen nodig hebben altijd al aanwezig zijn. Maar wat kunnen ze goed verstopt zijn….!

Ik train werkers binnen de jeugdzorg in Nederland en Vlaanderen in gezinsgerichte methodieken, crisisinterventie, Intensief Pedagogische Thuishulp (IPT), Oplossingsgericht werken en oplossingsgerichte modellen en thema´s rond huiselijk geweld. Daarnaast coach ik gezinswerkers en teams in hun uitvoerende werk in gezinnen of leefgroepen en geef ik cursussen aan kinderen, hun ouders, Jeugdzorg- en onderwijsprofessionals over uiteenlopende onderwerpen.

Ik heb de opleiding systemische gezinsbegeleiding bij KERN in Sint Niklaas afgerond en ben door Andrew Turnell opgeleid in de werkwijze van Signs of Safety, een werkwijze voor gezinnen met een hoog veiligheidsrisico. Het in Engeland gebruikte Signs of Wellbeing, een werkwijze waarin de veiligheid en het welzijn van kinderen centraal staat, heb ik in het Nederlands vertaald en in Nederland geïntroduceerd.

Over Geweldloos verzet en Nieuwe autoriteit, een sublieme manier om ouders van pubers opnieuw kracht te laten verwerven en weerstand te bieden aan grensverleggend gedrag, heb ik in de laatste jaren veel mogen leren.

Ook voor provocatieve coaching kun je bij mij aankloppen, een verfrissende ervaring, dat verzeker ik je…!

Ik heb aan de basis gestaan bij het ontstaan van VraagKracht, een dynamisch team, dat met zijn bescheiden omvang GROOT is in toegepaste kennis…! Kennis die zich vermeerdert als je het deelt.

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

wim-braamse@vraagkracht.nl