Kennis smaakt naar meer

Bij VraagKracht hebben we ons tot doel gesteld om de werkwijzen waar wij vertrouwen in hebben steeds verder te verbeteren en te onwikkelen. Ook willen we zelf steeds beter worden in wat we doen en op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten. Daarom nodigen we regelmatig gastdocenten van over de hele wereld uit om ons weer een stap verder te helpen. Dit zijn kleinschalige en intensieve werkbijeenkomsten. Als er plaats is, nodigen de mensen van VraagKracht soms een paar extra gasten uit. Waar mogelijk organiseren we daaromheen een activiteit waar meer mensen terecht kunnen. Daarnaast zijn er onze Open inschrijving trainingen en onze Open intervisie, waar iedereen welkom is om kennis te maken met de beginselen van ons werk of om over je werk intervisie te hebben, onder leiding van iemand uit ons team, samen met collega's uit allerlei werkvelden. Zie hiervoor onze Actueel pagina. 

Heb je belangstelling? Neem dan gerust contact op of heb het er over met iemand van ons. Dan kunnen we kijken of we je alvast op de lijst kunnen zetten. Heb je suggesties of wensen? Laat het ons weten. We hebben samen inmiddels een wereldwijd netwerk van mensen die tot de top in ons vakgebied horen en we vinden het erg leuk en leerzaam om die mensen bij ons uit te nodigen.

Een greep uit ons aanbod met externe toptrainers tot nu toe:

Peter Jakob uit Brighton, Engeland, is inmiddels alweer drie keer twee dagen bij ons te gast geweest. Hij is een zeer ervaren psycholoog en familietherapeut, die werkt met zeer getraumatiseerde kinderen en hun families. Hij heeft Geweldloos Verzet indertijd naar Engeland gebracht en combineert dat vooral met oplossingsgericht werken en systemisch denken. Hij brengt ons iedere keer weer een nieuwe manier van kijken en werken, waarbij de focus altijd op het kind ligt. 
Voorafgaand aan de laatste twee dagen dat hij bij 'VraagKracht and friends' was hij ook spreker op het congres dat we samen met Emmaus en anderen mogelijk hebben gemaakt in Antwerpen, getiteld "Ik plak hem achter het behang", over diverse toepassingen van Geweldloos Verzet. 

Op dit congres was ook Idan Amiel uit Israel een van de sprekers. Idan Amiel is directeur van het New Authority Centre in Tel Avis, waar de aanpak Geweldloos Verzet en de gedachten over Nieuwe Autoriteit ontwikkeld zijn door Haim Omer en zijn team. In dit artikel vind je meer informatie over de samenwerking die VraagKracht heeft met hen en hier vind je een interview met Idan Amiel over het gedachtengoed. 

Matthew Selekman, uit Chicago, Illinois in de VS was twee dagen bij ons te gast. Hij is een bekend auteur en spreker en een zeer ervaren familietherapeut. Zijn specialiteit is het werken met gezinnen met jongeren met allerlei problematiek. Zijn manier van werken, waarbij het altijd draait om de wensen van de jongere en van het gezin en waarbij hij er altijd op uit is om mensen die in soms heel moeilijke omstandigheden verkeren zich beter te laten voelen over zichzelf, spreekt ons erg aan. We hebben twee intensieve dagen gehad, waarbij ook diverse gezinnen bereid waren om een gesprek met Matthew te hebben en ons zo te laten zien wat werkt en te vertellen wat voor hen ontzettend belangrijk is. 

Elliott Connie: In 2016 heeft Vraagkracht een open inschrijvingplus besloten workshop voor het Vraagkracht team georganiseerd met de ontwikkelaar van de Oplossingsgerichte relatietherapie. We hebben mooi videomatieraal mogen maken van zijn live coachingen met clienten, dat we in mogen zetten in onze eigen trainingen.

Ook in 2016: een uitgebreide workshop met Peter Szabo, een van de oplossingsgerichte coaches van het eerste uur en auteur van vele boeken. Hij heeft met ons gewerkt aan de vooronderstellingen die we allemaal gebruiken in onze Oplossingsgerichte gesprekken en hoe we die actief kunnen inzetten om nog effectiever te kunnen zijn. Ook hiervan zijn video-opnamen gemaakt, ook van de live coachingen die Peter heeft gedaan, dat we in mogen zetten in onze eigen trainingen.

 
 
Home > Professionals > Kennis smaakt naar meer
 

Aanmelden!!!

U kunt zich momenteel individueel aanmelden voor de volgende trainingen en andere activiteiten:

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
kloosterlaan 172, Breda

Locatie Eindhoven
Gerardusplein 7
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Locatie Koepel
Kloosterlaan 172, Breda

Gerardusplein 7
Eindhoven

Verlengde kerkweg 25
2985 AZ Ridderkerk
 
Professionals
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer