Paarden als coach? Jazeker!

Ben je graag buiten en wil je naast gesprekken voeren ook wat doen, dan is paardencoaching heel fijn! Een aantal sessies of zelfs trajecten met behulp van paarden zijn mogelijk. Tijdens de sessies krijg je opdrachten met de paarden en is het resultaat vaak zeer verrassend!

Paarden zijn gevoelig in contact met gezinsleden voor hun energie, die voortkomt uit gevoelens zoals verdriet, boosheid, machteloosheid, angst, onzekerheid, maar ook innerlijke kracht, rust en blijdschap. Door de reacties die de paarden vanuit hun natuurlijke instinct geven, krijgen gezinsleden mooie, lastige en soms nieuwe inzichten. De diverse handvatten die ze zo aangereikt krijgen, kunnen gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Voor wie?

Coachsessies of -trajecten met behulp van paarden zijn er zowel voor het hele gezin als individuele gezinsleden. Ook al werken we met 1 gezinslid – we betrekken het hele gezin erbij.

Wat kun je ermee bereiken?

  • Het leren omgaan met nare gevoelens zoals (faal)angst, boosheid, onzekerheid, overgevoeligheid, gevoel van controleverlies, verlieservaringen en rouw. In een veilige omgeving en samen met de paardencoaches word je geholpen om met de lastige situaties die je meemaakt om te gaan.
  • Het vergroten van weerbaarheid en het versterken van sociale vaardigheden. De paarden zijn trouw en hebben geen oordeel over anderen; ze accepteren je zoals je bent. In contact met hen kun je leren op een veilige manier voor jezelf op te komen en nog meer sociale vaardigheden te ontwikkelen.
  • Het versterken van ouderschap. Vragen als: Wie ben ik als ouder, Waar ben ik goed in, Wat wil ik verbeteren komen aan de orde. Met name de ervaring van leiderschap bij paarden kan toegepast worden bij jouw ouderschap.
  • Het versterken van de band tussen jullie als gezin. Zeker wanneer er veel gedoe is thuis, helpt het om samen aan de slag te gaan met de paarden en te zien dat er ondanks alles een diepe band is tussen jullie.
  • Het verbeteren van communicatie. Paarden “praten” via lichaamstaal en energie en zijn duidelijk in hun boodschappen. Jullie kunnen van de paarden leren hoe jullie je onderlinge communicatie kunnen verbeteren.