Alfred Volkers

Wie ben ik en wat neem ik mee als coach/trainer

Sinds 2013 werk ik als zelfstandig ondernemer en ben ik aangesloten bij VraagKracht. Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van complexe gezinssystemen, coachen van individuen en groepen en het geven van trainingen. Vanaf 1985 heb ik diverse banen gehad binnen de (Jeugd)zorg en het onderwijs.

Mijn interesse gaat uit naar hulpverleningsvormen waarbij de cliënt in zijn of haar kracht komt en in staat wordt gesteld om eigen oplossingen te vinden.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal opleidingen gevolgd die elkaar geweldig aanvullen. Naast de HBO maatschappelijk werk heb ik de VO Methodiekontwikkeling en deskundigheidsbevordering gevolgd en daarna een systeemtherapeutische opleiding. Later heb ik dit mogen aanvullen met de Master NLP (neuro linguïstisch programmeren) en de Master Oplossingsgericht Werken.

Wat heb ik te bieden, wat kun je van mij verwachten:

Naast het werken met vaak complexe gezinssystemen en de hulpverlening aan individuele cliënten geef ik training, verzorg ik intervisie en coach ik teams.

Samen met mijn collega’s biedt ik zowel kortdurende als langdurige trajecten op basis van het oplossingsgericht werken. Hierbij maak ik o.a. gebruik van Signalen van Welzijn en Veiligheid, Geweldloos verzet/Nieuwe autoriteit en Praktisch pedagogische gezinsbegeleiding. (PPG/IAG)

Als geregistreerd hulpverlener heb ik niet alleen de SKJ registratie maar heb ook het HKZ certificaat als Zelfstandig ondernemer in de Zorg.

Wat nog meer

Sinds 2019 biedt ik als therapeut ook ReAttach aan. Dit is een kortdurende en laagdrempelige behandelmethode om persoonlijke groei te stimuleren en ondersteuning te bieden bij het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen.

Daarnaast mag ik mij ook provocatief coach noemen waarbij ik heb geleerd dat met warmte, humor en vooral heel veel uitdaging hele bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Trainingen die ik nu verzorg zijn o.a.:

Oplossingsgericht werken
Communicatieve (gespreks-) vaardigheden
Gezinshulpverlening
PPG
Signalen van welzijn/veiligheid
Coachen en leidinggeven
Driekolommen model

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier teamlid
alfred-volkers@vraagkracht.nl