Esther van der Zanden

Werkervaring

Al ruim 24 jaar werk ik, met veel plezier, binnen de jeugdhulpverlening. De eerste 13 jaar ben ik gericht geweest op jeugd met een licht verstandelijke beperking. Ik heb hier gewerkt binnen de dagbehandeling, 24 uurs- en ambulante behandeling.

Daarna heb ik 3 jaar als generalist bij de gemeente gewerkt. Met name met gezinnen waar sprake was van problemen op meerdere gebieden. Aansluitend heb ik 3 jaar bij Veilig Thuis mogen werken. In 2018 heb ik hiernaast weer gezinscoaching opgepakt. Vanaf 2019 tot en met 2023 heb ik als gezinscoach (ZZP-er) vanuit Vraagkracht gewerkt. In de loop van 2023 heb ik het mooie werk, vanuit Vraagkracht, ook mee mogen nemen naar mijn eigen praktijk; “Kenjekracht”. (www.kenjekrachtcoaching.nl) Hierin heb ik de aanvulling gemaakt om ook vragen binnen de WMO op te kunnen pakken.

Mijn kwaliteiten

  • Ruime ervaring in coachen en aansluiting vinden bij gezinnen.
  • Ervaring in het coachen van gezinnen met meervoudige problematiek. Hierbij ook het benutten en uitbouwen van hun netwerk.
  • Ervaring met gezinnen ondersteunen om de veiligheid binnen hun gezin te herstellen.
  • Vaardig in goed luisteren en makkelijk aan te sluiten bij mensen. Mijn rust, betrokkenheid en humor helpen hier ook bij.
  • De mogelijkheid om effectieve methodieken, werkwijzen en behandelingen in te kunnen zetten. Hierbij hulp op maat door goed aan te sluiten bij de hulpvraag.
  • Enorm veel passie om gezinnen, jeugdigen en/of volwassenen weer in hun kracht te zetten.

Hoe ga ik te werk?

Als (gezins)coach vind ik het leuk om met verschillende gezinnen en hulpvragen te kunnen werken. Zowel in het vrijwillige als gedwongen kader.

De oplossingsgerichte manier van werken, samen met de visie van Nieuwe Autoriteit (Geweldloos Verzet), ervaar ik als krachtig en zeer prettig. Het helpt ouders weer regie, zelfvertrouwen en kracht terug te krijgen. Het helpt ze om weer samen, met een goed gevoel, de toekomst in te kunnen.

Per hulpvraag denk ik mee over waar mijn kennis en kunde ingezet kunnen worden. Dit om de ander te helpen zijn krachten en mogelijkheden terug te pakken. Met als einddoel om zonder ondersteuning weer verder te kunnen.

Bekijk mijn accreditaties en specialisaties op de ReAttach Academy

Graag benut ik mijn mogelijkheden de komende jaren nog meer om gezinnen te versterken en mag ik nog vaker gaan ervaren dat “iedereen weer in zijn of haar kracht kan komen door stil te staan bij wat je wil bereiken, wat lukt en al ooit is gelukt”.

Zie voor een verdere beschrijving van mijn hulpaanbod ook mijn eigen website; www.kenjekrachtcoaching.nl 

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier teamlid
esther-van-der-zanden@vraagkracht.nl