Esther van der Zanden

Wie ben ik en wat neem ik mee als als coach/ trainer

Hallo, ik ben Esther van der Zanden en moeder van twee zoons.  Al ruim 20 jaar werk ik, met veel plezier, binnen de jeugdhulpverlening. Binnen die jaren ben ik vanuit de dagbehandeling, 24 uurs behandeling en ambulante behandeling, allen gericht op jeugdigen met een licht verstandelijke beperking, mijn vleugels verder uit gaan slaan.

3 jaar heb ik als generalist gewerkt met gezinnen waar sprake was van problemen op meerdere leefgebieden. Hierna heb ik nog 3 jaar bij Veilig Thuis mogen werken en in 2018 heb ik hiernaast  weer de gezinscoaching opgepakt om dit in 2019 volledig te gaan doen vanuit Vraagkracht.

Wat ik mee neem als gezinscoach bij Vraagkracht is:

  • Ruime ervaring in coachen en aansluiting vinden bij gezinnen waarbij sprake is van een licht verstandelijk beperking
  • Ervaring in coachen van gezinnen met zorgen op meerdere leefgebieden met daarbij het benutten/ uitbouwen van hun netwerk.
  • Ervaring om gezinnen te ondersteunen de veiligheid binnen hun gezin te herstellen
  • Enorm veel passie om gezinnen weer in hun kracht te zien komen door de manier van werken vanuit Vraagkracht.

Wat heb ik te bieden, wat kun je van mij verwachten

Binnen Vraagkracht werk ik als gezinscoach waarbij ik het leuk vind om met allerlei verschillende gezinnen en hulpvragen te kunnen werken, zowel in het vrijwillige als gedwongen kader.

Waar ik volgens mij best goed in ben is mensen in hun kracht te zetten. Dit doe ik door goed te luisteren, helpende vragen te stellen, door mijn rust, eerlijkheid, betrouwbaarheid en het geloof dat iemand zelf veel kennis en kunde bezit. Als het binnen het gezin past vind ik het gebruiken van humor een fijne manier om in contact te zijn met de ander.

De oplossingsgerichte manier van werken samen met de visie vanuit Nieuwe Autoriteit waarbij ook de inzet van Geweldloos Verzet mogelijk is ervaar ik als een zeer prettige en krachtige manier waardoor ouders weer regie, zelfvertrouwen en kracht terug krijgen. Hierdoor lukt het ouders weer om met een goed gevoel de toekomst verder in te kunnen met elkaar.

Wat nog meer:

Graag benut ik mijn mogelijkheden de komende jaren nog meer om gezinnen te versterken en mag ik nog vaker gaan ervaren  dat  “ iedereen weer in zijn of haar kracht kan komen door stil te staan bij wat je wil bereiken, wat lukt en al ooit is gelukt”.

Heb je een vraag? Wil je dat ik contact met je opneem? Vul het onderstaande formulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier teamlid
esther-van-der-zanden@vraagkracht.nl