Nathalie Looij

Ik ben al heel wat jaar werkzaam in de hulpverlening. Ooit als begeleider in de gehandicaptenzorg begonnen, en na 12 jaar de overstap gemaakt als sociotherapeut binnen de klinische kinder- en jeugdpsychiatrie.  Sinds 2021 ben ik als zelfstandig ondernemer aangesloten bij Vraagkracht. Daarnaast werk ik nog als jeugdprofessional binnen een jeugdteam.

Naast mijn opleiding HBO-Sociaal Pedagogisch Hulpverlening heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van oplossingsgericht werken, systemisch werken, gehechtheid en Signs of Safety. Daarnaast ben ik BrainBlocks® ambassadeur.

Binnen de begeleiding die ik bied staat een persoonlijke benadering centraal. Ik vind het belangrijk om samen op zoek te gaan naar de begeleiding die past bij de jeugdige en het gezin.

Als hulpverlener hecht ik veel waarde aan empathie, flexibiliteit en transparantie. Ik vind het belangrijk om naast de cliënt te staan om zo samen tot een passende oplossing te komen.

Als jeugd- en gezinscoach ondersteun ik gezinnen met problematiek op diverse levensgebieden. Een systeemgerichte aanpak is hierbij belangrijk. Mijn doel is om ouders en jeugdigen te leren wat ze zelf kunnen doen om hun gezinssituatie positief te veranderen.

Nathalie-looij@vraagkracht.nl